2019 için 5 pazarlama taktiği

2019 İçin 5 Pazarlama Taktiği

Pazarlama uzmanları ne yapsın?  Bir malı satmak gün geçtikçe zorlaşıyor. Bir gün önce trend olan konu bugün unutuluyor.

Size bu yazıyı yazdığım gün #tenyearschallange akımı insanları çoktan etkisi altına almıştı.  Bir gün öncesinde ise insanlar  Instagram’daki meşhur yumurtayı konuşuyordu. Umarım yeni bir trend daha çıkmadan bu yazıyı bitirebilirim. 

Böyle bir çağda marka veya pazarlama uzmanıysan markanı ayakta nasıl tutabilirsin? Bu amaç uğruna 2019’da neler yapabilirsin? Bu soruların cevapları işte bu yazıda. Bu yazının okuma süresi ise sadece 3 dakika.

Devam et ve 2019 için 5 pazarlama taktiğini öğrenmeye başla.

1 – Gerçek Zamanlı Pazarlama 

Bir olay popüler olduysa ve insanlar bu olaya pozitif yaklaşıyorsa işte size marka olarak bir fırsat. Herkes konuşuyor, herkes bu konuda eğleniyor.  Bu ne anlama geliyor? Marka olarak kendini ayrıştırma fırsatı. #tenyearschallange, Instagram’ın meşhur yumurtası, kanlı ay tutulmaları… Bütün bu olaylar bazı markalara çok az maliyetle büyük bir fark yaratma şansı verdi. Evet belki bu markaların hemen milyonlarca ürünü satılmadı ama algılarda; güncel olaylar karşısında sözü olan, esprili ve farklı bir marka olarak konumlandı. Algı gerçekliktir. 

2019 İçin 5 Pazarlama Taktiği
Marshall’ın Instagram’daki meşhur yumurta için ürettiği içerik

2– Daha Çok Kişiselleştirme 

Her dönem konuştuğumuz şey: “Mesajları kişiselleştirin.”  Günümüzde fazlasıyla markalardan mesajlara maruz kalıyoruz ve tebrikler, artık duyarsızlaştık. Markanın söylediği şeyi görüyoruz ama duymuyoruz. Ya da anlamaya çalışmıyoruz.  

Peki bir marka sadece size seslendiğinde tepkiniz ne oluyor? Size yönelik bir içerik sunduğunda? Mutlu oluyoruz. Bizi mutlu yapan bir marka. Mutlu olacağımız şeyleri tercih ettiğimiz bir dünyada büyük avantaj. Bunu yapmak artık çok zor değil.  Belli algoritmalar ve belli sayıda hazırlanmış içerik ile kullanıcılarınıza kişisel mesajlar yaratabilirsiniz ve 2019’da fark yaratabilirsiniz. 

2019 İçin 5 Pazarlama Taktiği
Yemek Sepeti’den kişiselleştirilmiş mesajlar

3- Yeni Mecralar Keşfedin 

Neil Patel’in 2019 pazarlama stratejileri için güzel bir önerisi var: “Yeni mecralar keşfedin ve bu mecraları ilk kullanan siz olun.” 2019’da markaların en büyük problemlerinden biri yine ayrışma olacak. Bu ayrışmayı yaratabileceğiniz en güzel yollardan biri ise yeni mecralara ilk ayak basan marka  olmanız.  

Örneğin yeni çıkan bir içerik sitesinde, belli bir sayıda sitesine ziyaret alan ve büyümekte olan, ilk reklam ve pazarlama çalışması yapan siz olun. Ya da yeni parlamaya başlayan bir fenomen ile ilk iş birliğini siz yapın. Emin olun bir markayla 10’dan fazla iş birliği yapan bir site ya da fenomene göre daha iyi sonuç alacaksınız. 

4– Tık Sayısını Azaltın 

Artık kaçımız arama yaptığımızda Google’daki ilk 3 ya da 4 sonuç dışında başka bir sonuç ile ilgileniyoruz? Çok ama çok azımız. Eğer aradığımız şeyi ilk 3 ya da 4 sonuçta bulamıyorsak arama şeklimizi, kullandığımız kelimeleri değiştiriyoruz. Günümüzde de kullanıcılar en az tıkla istediği içeriğe ulaşmak istiyor. Ödeme yapacaksa da tek tıkla bu işlemi bitirmek istiyor. Bir yere ulaşmak için 3 tıktan fazlasına tahammülümüz yok artık. 2019’da daha az tıkla daha fazla sonuç almak üzerine düşünmeliyiz.

5– Sese Yatırım Yapın 

Sesli asistanların kullanımı her geçen gün arttıyor.  Siri ise sesli asistanlar içerisindeki en popüler figür. Google’da da sesli aramalar gün geçtikçe artıyor. Amerika’da şimdiden aramaların %40’ı sesli yapılıyor. 2020’de ise aramaların %50 sinin sesli yapılması bekleniyor.  Sesli kitap, sesli makale alanları ise her geçen gün önem kazanıyor. 2019’da insanların sesle ulaştığı alanlara yatırım yapmamız gerekiyor. 

2019 İçin 5 Pazarlama Taktiği

Yazımın tamamını okuduğunuz için gözlerinize sağlık, eğer bu yazıyı beğendiyseniz lütfen paylaşın. Ya da sorularınızı ve düşüncelerinizi benimle paylaşın… 

Her türlü sorunuz için Linkedin adresinden bana ulaşabilirsiniz. 

https://www.linkedin.com/in/burakkaradas/