sosyal medya etkileşim benchmarkları 2022

Sosyal Medya Etkileşim Benchmarkları (2022)

RivalIQ 2022 Social Media Industry Benchmark raporunu yayınladı. Rapor sosyal platformlara dair önemli bilgiler sunarken pek çok sektörün etkileşim performansını da kıyaslama şansı sunuyor. Alkol, Moda, Finansal Hizmetler, Yiyecek ve İçecek, Sağlık ve Güzellik, Yüksek Öğrenim, Ev Dekorasyonu, Oteller ve Tesisler, Etkileyenler, Medya, Kâr Amacı Gütmeyen Kuruluşlar, Perakende, Spor Takımları ve Teknoloji ve Yazılım gibi toplamda 14 sektörün ortalamasıyla oluşturulan rapor dijital dünyaya ışık tutuyor. Her dijital stratejinin temeli için vazgeçilmez nitelikte veriler sunan rapora birlikte göz atalım.

Sosyal Medya Dünyasında Öne Çıkan Konular

  1. Organik etkileşim azalıyor. Markaların daha fazla görünür olması için reklam harcaması yapması kaçınılmaz hale geliyor.
  2. Azalan organik erişime paralel olarak gönderi paylaşım sıklığı artıyor. Markalar daha görünür olmak için daha fazla içerik girmek durumunda kalıyor.
  3. Yarışma, tatil ve özel günlere dair hashtag’ler zirveyi paylaşıyor.
  4. Instagram’da carousel formatı dikkatleri çekmeyi başarıyor.
  5. Video formatındaki içeriklerin popülaritesi devam ediyor. Tiktok ve Youtube markalar için önemli iletişim alanları olarak öne çıkıyor.

Facebook Etkileşim Ortalamaları (Tüm Sektörler)

facebook etkileşim performansı

Facebook etkileşim performansları incelendiğinde spor takımları, influencerlar ve yüksek öğretim kurumlarının etkileşim performansının daha yüksek olduğu görülüyor. Tüm sektörlerin Facebook’taki ortalama etkileşim oranı %0.064.

facebook haftalık içerik paylaşım ortalaması

Facebook’ta yer alan markaların haftalık içerik paylaşım sıklığı ortalama 5.87 içerik oluyor. En çok paylaşım yapan sektörler arasında basın kuruluşları ve spor takımları öne çıkıyor.

Instagram Etkileşim Ortalamaları (Tüm Sektörler)

instagram etkileşim oranları

Instagram etkileşim performansları incelendiğinde yüksek öğretim kurumları ve spor takımlarının etkileşim performansının daha yüksek olduğu görülüyor. Tüm sektörlerin Instagram’daki ortalama etkileşim oranı %0.67.

ınstagram haftalık içerik paylaşım ortalaması

Instagram’da yer alan markaların haftalık içerik paylaşım sıklığı ortalama 4.55 içerik oluyor. En çok paylaşım yapan sektörler arasında  spor takımları ve basın kuruluşları öne çıkıyor.

Twitter Etkileşim Ortalamaları (Tüm Sektörler)

twitter etkileşim performansı

Twitter etkileşim performansları incelendiğinde spor takımları ve yüksek öğretim kurumlarının etkileşim performansının daha yüksek olduğu görülüyor. Tüm sektörlerin Instagram’daki ortalama etkileşim oranı %0.037.

twitter haftalık içerik paylaşım ortalaması

Twitter’da yer alan markaların haftalık içerik paylaşım sıklığı ortalama 5.04 içerik oluyor. En çok paylaşım yapan sektörler arasında  basın kuruluşları ve spor takımları öne çıkıyor.

Raporun tamamına göz atmak için aşağıdaki bağlantıyı kullanabilirsiniz;