YouTube'da 360 Derece Canlı Yayın Deneyimi

YouTube’da 360 Derece Canlı Yayın Deneyimi

Geçtiğimiz sene 360 derece video özelliğini desteklemeye başlayan YouTube, bu özelliğini canlı yayın özelliğine entegre etti. Pek çok kullanıcıyı ilgilendiren bu gelişme dijital canlı yayına  farklı bir boyut kazandırıyor.

Geliştirilen yeni YouTube özellikleri dünya çapında milyonlarca kişinin ilgi gösterdiği konser, festival ve gösteri etkinliklerini göremeyen çoğunluğa ulaşmayı hedefliyor. YouTube’un 360 derece canlı yayınını ilk kez önümüzdeki hafta sonu meşhur Coachella festivalinde kullanacak olması bu hedefi destekler nitelikte. İşletmeler ve diğer oluşumlar bu yenilik ile organizasyonlarında daha geniş kitlelere hizmet sunmuş olacaklar.

YouTube’un canlı yayın özelliği tabi ki tamamen bu amaçlara hizmet etmiyor. 360 derece canlı yayın özelliği tüm bunların yanı sıra Avrupa’nın metropollerine kurulan YouTube Space stüdyolarında kişilerin yayın yapabilmeleri için çeşitli imkânlar da sağlıyor. Geçtiğimiz günlerde 360 derece canlı yayınları için geliştirdikleri canlı yayın özellikli VR kamerasını tanıtan Aksel Piran’ın girişimi VideoStitch ve Two Big Ears, yeni deneyiminde YouTube’a eşlik ediyor.  360 derece canlı yayın özelliği için YouTube ile VideoStitch’in birlikte çalıştıklarını da belirtelim.