Dünyanın En Değerli Markaları Belirlendi

Dünyanın En Değerli Markaları Belirlendi

Her yıl dünyanın en değerli markalarını açıklayan Interbrand, güncel sıralamayı yaptı.

Listenin zirvesinde yer alan Apple ve Google yerlerini korurken, listede bir zamanlar zirveye tırmanan markaların düşüşü gibi sürprizler var.

Coca-Cola listedeki üçüncülüğünü korusa da marka değerinde yaşadığı %4’lük kayıp dikkat çekiyor. Dikkat çekecek şekilde değer kaybeden markalardan biri de IBM. %10’luk değer kaybına rağmen IBM, listedeki beşinci sırasını korudu. Değer kaybeden markalardan biri olam McDonald’s a dokuzuncu sırada kendine yer buldu.

Dikkat çeken istatistiklerden biri de teknoloji markalarının değerleri, ilk yüzde yer alan markaların toplam değerlerinin %33’üne denk geliyor.

Listenin zirvesinde %43 değer artışıyla 170.28 milyon dolar değere ulaşan Apple’ı, %12 değer artışı yakalayan 120.31 milyon dolar değerle Google takip ediyor. Listenin ilk 10’undaki diğer teknoloji markları ise 4. sıradaki Microsoft, 7. sıradaki Samsung ve 10. sıradaki Amazon. Yılın en büyük değer artışını ise %54’lük bir oranla Facebook yakaladı. Facebook en değerli markalar listesinde kendine 23. sırada yer buldu. Değer artışıyla dikkat çeken markalardan biri olan Toyota listede 6. sırada.

Değer kayıplarıyla dikkat çeken markalar ise şu şekilde sıralandı; 37. HSBC, 50. Gucci, 63. Thomson Reuters, 72. Caterpillar, ve 78. Shell.

Interbrand sıralamasında bu yıl ilk kez yer alan markalar; 82. Lego, 97. PayPal, 98. Mini, 99. Moet&Chandon, 100. Lenovo oldu.