2045 Yılında Bizi Nasıl Bir Dünya Bekliyor, Cennet mi Cehennem mi?

2045 Yılında Bizi Nasıl Bir Dünya Bekliyor, Cennet mi Cehennem mi?

Gezegenimiz 2045 yılında nasıl görünecek? Temiz suların, taze ürünlerin ve yenilenebilir enerjinin tadını mı çıkaracağız? Yoksa, musluklarımızdan akan suyu kullanamayacağımızı ve çocuklarımızın kirlilikten korunmak için maske takıp işlenmiş gıdalarla beslendiğini mi göreceğiz?

M&C Saatchi Stockholm’ün, emeklilik yönetimi şirketi SPP için yaptığı yeni interaktif reklam, önemsiz gibi görünen seçimlerimizin ortak geleceğimizi nasıl etkilediğini çarpıcı bir şekilde gözler önüne seriyor. Reklamda insanların sürdürülebilirliğe bağlı kaldığı temiz bir dünya modeli ve tam tersi, kişisel çıkarların çevreye karşı sorumluluklarımıza baskın geldiği bir dünya modelinden oluşan iki farklı versiyon işlenmiş. Bunlardan birine ütopya, diğerine distopya diyebiliriz.

Reklamın sloganı: “Emekli olduğunuzda Dünya nasıl bir yer olsun istersiniz?”

Kampanya için bir site hazırlanmış. Site, kullanıcılara ekranı kaydırarak iki potansiyel gerçekliği de aynı anda görme imkanı sunuyor. Manzaralar, yemek kaynakları, haber bültenleri ve moda trendleri bir yanda iç açıcı ve umut vericiyken; diğer tarafta korkunç, gri ve distopik.

SPP, iş yerlerine ve insanlara birikiminlerini daha iyi yönetmelerinde yardımcı olmanın yanı sıra, 20 yıldan uzun bir süredir kendi sürdürülebilirlik projeleri üzerinde çalışan bir şirket. M&C Saatchi ve B-Reel prodüksiyon şirketi imzalı bu kampanya da SPP’nin nasıl temel işinin ötesine geçerek yeryüzü ve sakinlerinin önemine değindiğinin bir göstergesi.

Ajansın ortağı ve senior metin yazarı Linda Elers, projenin nasıl ortaya çıktığını anlatırken, “İnsanlara Dünya’nın gelecekte nasıl bir yer olabileceğini onlara göstermeli ve emeklilik için birikim yapmanın yeterli olmadığını anlatmalıydık. Daha iyi bir Dünya’da emekliliklerini sürdürmek için biriktirmeleri gereken şey sürdürülebilirlik.” diyor.

Kampanyanın özellikle altını çizdiği mesaj: “Küçük seçimler büyük farklara yol açar.” Linde Elers, interaktif kısımda ekranı kaydırmanın da küçük bir seçim olduğunu ve derhal sonuçları bize gösterdiğini söylüyor.

Siteye buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz.