Bir Reklam Mecrası Olarak LinkedIn

Bir Reklam Mecrası Olarak LinkedIn

LinkedIn, farklı sektörlerden ve farklı statülerdeki profesyonelleri bir arada buluşturan bir sosyal ağ olarak bir çok pazarlama iletişimi fırsatını bünyesinde barındırıyor. LinkedIn, Türkiye’de henüz dijital medya planlamanın vazgeçilmezleri arasında yer almasa da pek çok marka/ajans için faydaya dönüştürülebilir avantajlar sunuyor.

B2B pazarlama iletişim faaliyetlerine yönelik ciddi bir kullanıcı veritabanına sahip olan LinkedIn aynı zamanda B2C pazarlama faaliyetleri içinde önemli fırsatları barındırıyor. B2B kapsamında yeni kurumsal müşteriler, yeni iş ortakları, yeni elemanlar, kurumsal ortaklıklara yönelik pr faaliyetlerine kadar çeşitli amaçlara yönelik medya planlamaları yapmaya müsait bir yapıya sahip olan LinkedIn reklamları henüz medya planlamacılar tarafından yeterince içselleştirilmemiş durumda. Henüz Facebook ya da Twitter reklamları kadar popüler duruma ulaşmayan LinkedIn, sponsorlu güncellemeler, sponsorlu InMail, görüntülü veya metin reklamlar gibi  modeller sunuyor. Eğer spesifik demografik özellikler üzerine bir kampanya planlıyorsanız LinkedIn reklamlarının kullanımı doğru bir tercih olacaktır. Kullanıcıların iş ve eğitim bilgilerine yönelik ciddi bir veritabanına sahip olan LinkedIn diğer mecralara göre daha niş sosyo-ekonomik hedeflemeler yapma şansı sunacaktır. Bu mecraya yönelik kampanyalarınızda dikkat etmeniz gereken en önemli unsur ise mecranın dinamiklerine uygun bir dil ve görsel iletişim sunmak olacaktır. Facebook, Twitter veya Google’de kullandığınız iletişim dili LinkedIn’de başarısız sonuçlar doğurabilecektir.

LinkedIn reklam modellerinin ücretlendirilmesinde diğer platformlarda olduğu gibi iki farklı model sunuyor. Reklamların ücretlendirmesinde bin gösterim başına maliyet(CPM) ya da tıklama başına maliyet (CPC) modellerini sunan LinkedIN’in asgari ücretlendirme politikası ise şu şekildedir ;
Günlük Bütçe : 10 Dolar / Kampanya Başına
Toplam Bütçe : 10 Dolar / Kampanya Başına
CPM / CPC : 2 Dolar / Tıklama Başına

*CPM/CPC için girdiğiniz minimum teklif maliyeti hedef kitlenize göre değişiklik gösterebilmektedir.

Sponsorlu Güncellemeler;

linkedin-sponsorlu-guncelleme

Metin Reklamlar;

linkedin-metin-reklamlar

Görüntülü Reklamlar;

linkedin-goruntulu-reklamlar

Sponsorlu InMail;

sponsorlu-inmail