Ülkelerin Savunma Teknolojileri İnovasyona Yön Veriyor

Ülkelerin Savunma Teknolojileri İnovasyona Yön Veriyor

1950’li yıllarda internetin yaygınlaşmaya başlaması Amerikan Savunma Bakanlığının, savunma teknolojilerindeki başarılı adımları atması ve sanal ağ kurulumunu kamuya açması ile gerçekleşmişti. O tarihlerden itibaren test ve eğitim altyapıları, yazılım mühendisliği, sistem mühendisliği konularında uzmanlaşan silahlı kuvvetler, günümüzde özel sermayenin global ölçekte kontrolü eline aldığı zamanlardan beri network pazarlama ve diğer özel pazar sermayelerine muhtaç bir halde.

Yeni savunma teknolojisi ürünleri,  network marketing çalışmaları ile oluşturduğu bütünlük ve ihtiyaç duyulan güvenlik ortamı sayesinde her geçen gün talep artışını sürdürüyor. Milli Savunma Bakanlıklarının yüksek bütçeler ayırdığı teknoloji ortamında kendi personellerini yetiştirmeden özel şirketlerin devasa satın alma anlaşmaları sağladıkları  bir döneme geldik. Ulusların soğuk savaş dönemini yaşadığımız günümüzde ve oluşturdukları rekabet ortamının yanında Drone gibi ürünlerin minimal gövdede en öldürücü versiyonları birçok silahlı kuvvet teknolojisinde kullanılmıştır. Ülkelerin terörizm, deniz korsanları, uyuşturucu kaçakçılığı ve göç problemlerini aşabilmeleri konusunda insansız ortamda fonksiyonel mükemmelliği yakalayabilmeleri için Milli ve uluslararası platformdaki özel kurumlara gebe kaldıklarına şahit oluyoruz. Havadan gizli uydu izleme sistemlerinden insansız silahlı hava araçlarına kadar birçok alanda şirketlerin kaliteli ürünleri pazarlama sektöründe görücüye çıkardığı çalışmalar Arap heyetlerinin şimdiden ilgi odağı oldu. Üretici birey yetiştirmekte sıkıntı yaşayan doğu ülkeleri enformasyon akışının eksikliklerini hissettikleri bu alanda ise yine tüketici pozisyonundalar.

Projelerin milyonlarca insanı doyurabilecek bütçede olmasının nedeni ise tüketici uluslardan sağlanan kâr marjıdır. Ülkemizde bu tip çalışmaların network marketing ile milletlere sunuluşu yetersiz olsa da, Koç Holding gibi büyük özel şirketlerce değeri anlaşılmış ve devletlere önemli projeler sunulmaktadır. Koç Savunma, dünyanın en önemli savunma sanayi fuarı IDEF’te, toplam 10 adet ürününü, ulusal ve uluslararası paydaşlarına tanıtma fırsatı bulmuştu. Özellikle sualtı akustiği uygulamaları içinde bulunan Pasif Tespit ve Sınıflandırma Sistemleri ile Lançer ve Efektör Arayüz Simülatörleri, hem yerli hem de yabancı ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmüştü. Gizli askeri gereksinimleri karşılamaya çalışan Global özel kuruluşlar bu hamleleri ile ulusların savunmaya ayırdıkları bütçelerin çok daha üstünde bütçeler kazanarak network  marketing çalışmalarında verimlerini almaktadırlar. Yurt dışında ise yaşanan son teknolojik gelişmelerden “Uçan Balık”  diye adlandırılan ,  Baselıne Aırborne Satellıte Monıtorıng ISR System uluslararası platformda ün kazandı. Horizon Teknoloji Şirketinin hazırladığı ve terör faaliyetlerine darbe indirecek olan uydu izleme sistemi başarılı PR sayesinde son model bir araba satar gibi yalnızca enformasyon tüketen ve zengin ülkelere pazarlanmaktadır. Silahlanma ve savunma teknolojilerinin ise ilerleyen yıllarda insanoğluna karşı nasıl bir tehlike yaratacağı eminiz ki hepimizin merak ettiği bir konu olacak.